Kapitola ctvrta

Autor: , 25.4.2013
Angkor

Angkor je palacovy komplex, ktery vznikl v angkorském období (roky 802 az 1432). Behem této doby dosáhla khmerská ríše nejvetší územní rozlohy a rozkvetu v kulture a v umení. Behem této doby byly postaveny všechny slavné stavby. Muzete zde stravit jeden den (jako „masovi“ turiste a videt jen hlavni „atrakce“) nebo I tyden a prohlednout si vzdalene chramy a svatyne, kterych je temer 100 a jsou rozprostreny na vice jak trech tisicich kilometrech ctverecnich. Nejznamejsi (i z fotografii) je Angkor Wat, opevnene mesto Angkor Thom az s mystickym chramem Bayon a pralesem zarostly Ta Phrom.

Mame cele dva dny na to, abychom vstrebali vsechny vjemy. Uzasny Angkor Wat jsme si prohledli dopoledne, ale I pri vychodu slunce. Je to zazitek, ktery je treba prozit a vychutnat, protoze jakykoli popis je nicotny. Jsem rad, ze byl cas na navstevu I mene znamych chramu. Kazdy je jiny a ma svuj puvab a atmosferu. Kdyby staly samostatne, byly by ohromnou atrakci. Cely komplex je nejvyznamnejsi pamatkou teto casti sveta.

Na kazde zastavce se nam snazili neco prodat, od tricek az po napoje. Mali prodavaci byli nekdy hodne neodbytni. Ale nekdy bylo tezke ty deti odmitat. Pri veceri k nam prisel maly klucina a jako ostatni deti nam zkousel prodat pohlednice. Uz od pohledu bystry kluk hned vedel hlavni mesto nasi republiky, dalsich evropskych zemi (i kdyz na Slovinsko a Estonsko se nechytal, ale od nas to byla trochu podlost), anslictina lepsi nez u nekterych z nas, tak jsme ani netlacili cenu dolu a nechali ho udelat „zivotni kseft“. Bylo az dojemne sledovat jeho radost. Snad bude mit v zivote stejne stesti…

Ty pohledy, ktere prijdou domu, jsou od neho.

V byvale francouzske kolonii je znat tento vliv I v jidle a piti. Pecou se tu bagety, prodava se francouzske vino a syry. K veceri jsme v jedne, pro mistni vyhlasene restauraci, sezrali vsechny zaby, co tam meli.

Comments are closed.

https://www.outlookindia.com/outlook-spotlight/gucci-replica-2023-top-websites-to-buy-gucci-high-quality-bags-news-319714 gucci replica gucci replica bags Replica Gucci bags replica bags replica bags https://www.outlookindia.com/outlook-spotlight/best-dior-replica-bags-for-sale-aaa-quality-fake-christian-dior-news-323472 Dior Replica Bags Dior Replica Replica Bags Fake Christian Dior Christian Dior Fake Best Replica Bags Quality Replica Bags Replica Designer Bags Luxury Replica Handbags https://www.outlookindia.com/outlook-spotlight/replica-designer-bags-top-luxury-replica-handbags-stores-for-sale replica bags Replica Handbags< Best replica bags Designer replica handbags https://medium.com/@weikkokvmwoem/buy-now-best-replica-hermes-birkin-bags-13c3d16610b9 https://medium.com/@bertiebuffum/seeking-replica-luxury-bags-but-at-an-affordable-price-point-a7d43ca26822 https://sites.google.com/view/dolabuyru/ Replica Designer Bags