Indočína 2007 – plán cesty

Autor: , 25.4.2013
A jak to bude vypadat?

***   1. – 3. den

      Po nočním letu do BANGKOKU se ubytujeme, zařídíme víza do dalších zemí a prohlédneme si to nejzajímavější, co toto obrovské město nabízí.

***   4. – 6. den

       Odjedeme do Kambodžského  SIEM REAPU, kde se budeme věnovat průzkumu bývalého hlavního města khmérských králů Angkor. Tento fantastický a velmi rozlehlý areál byl dlouhou dobu ztracen v džungli a dnes jsou jeho chrámy, nádrže a paláce jednou z nejpřitažlivějších památek světa.

***   7. – 9. den

       Poplujeme rychlým člunem po jezeře a řece Tonlé Sap, kolem plovoucích vesnic do hlavního města PHNOM PENH. Navštívíme královský palác, Stříbrnou pagodu, muzeum genocidy, ochutnáme místní speciality, omrkneme tržiště a noční život.  

***   10. – 13. den

      Překročíme hranice Vietnamu, dojedeme do SAIGONU, dnes Ho Či Minova města, plného francouzské koloniální architektury a muzeí. Navštívíme Cu Chi, kde je soustava více než 250 km tunelů vykopaných za vietnamské války. Uděláme si dvoudenní výlet do delty Mekongu, lodí se projedeme po větších i menších kanálech ukrytých v tropické vegetaci, navštívíme plovoucí trh i malé výrobny rýžových produktů.

***   14. – 15. den

       Nočním vlakem odjedeme do vyhlášeného přímořského letoviska NHA TRANG, kde si chvíli odpočineme na místních plážích, prohlédneme si chamské věže Po Nagar a případně se můžeme vydat na výlet lodí k blízkým ostrovům.

***   16. – 19. den

        Další noční přesun do starého obchodního přístavu HOIAN, plného malebných uliček a výstavních shromažďovacích domů čínských kongregací. Odtud vyrazíme na celodenní výlet do bývalého královského města mocné říše Champa MY SON s pozůstatky hinduistických chrámů . Poslední zastávkou ve Vietnamu bude město HUE, sídlo posledních vietnamských císařů. Projdeme areál paláce, tzv. Zakázané město a okoukneme pagodu Thein Mu.   

***   20. – 25. den

        Odjedeme do hlavního města Laosu VIENTIANE se zlatou pagodou Pha That Luang, chrámem Wat Si Saket a dalšími pamětihodnostmi. Hornatou krajinou přes malebné vesničky dojedeme do oblasti mohutných krasových skalních útvarů u VANG VIENG, prohlédneme si několik jeskyní a budeme pokračovat dále na sever do města LUANG PRABANG. Toto starobylé sídlo králů s mnoha buddhistickými chrámy, francouzskou koloniální architekturou a spoustou zeleně je jedním z nejhezčích měst Asie.     

***   26. – 30. den

       Poplujeme po Mekongu jinak nepřístupným údolím do Huay Xai na hranici s Thajskem LUANG NAM THA, v jehož okolí žije 39 různých etnických skupin a zpět. (možnost dřívějšího návratu), odkud si uděláme výlet do severního Laosu. Autobusem do opiového centra

***   31. den – 37. den (nebo až ??????.den)

       Návrat do Thajska, jídelní orgie, možnost programu v severním Thajsku, treku džunglí na slonovi, krátké návštěvy Barmy nebo odjezd do jižního Thajska a koupačka u moře.

Comments are closed.

https://www.outlookindia.com/outlook-spotlight/gucci-replica-2023-top-websites-to-buy-gucci-high-quality-bags-news-319714 gucci replica gucci replica bags Replica Gucci bags replica bags replica bags https://www.outlookindia.com/outlook-spotlight/best-dior-replica-bags-for-sale-aaa-quality-fake-christian-dior-news-323472 Dior Replica Bags Dior Replica Replica Bags Fake Christian Dior Christian Dior Fake Best Replica Bags Quality Replica Bags Replica Designer Bags Luxury Replica Handbags https://www.outlookindia.com/outlook-spotlight/replica-designer-bags-top-luxury-replica-handbags-stores-for-sale replica bags Replica Handbags< Best replica bags Designer replica handbags https://medium.com/@weikkokvmwoem/buy-now-best-replica-hermes-birkin-bags-13c3d16610b9 https://medium.com/@bertiebuffum/seeking-replica-luxury-bags-but-at-an-affordable-price-point-a7d43ca26822 https://sites.google.com/view/dolabuyru/ Replica Designer Bags