První dny v Peru

Autor: , 25.4.2013

Po 13.-ti hodinovém letu jsme 4.6. přistali do šedivé, zatažené Limy. Na letišti nastalo nemilé překvapeni…

…když nám ani jeden bankomat nechtěl vydat peníze na VISA kartu. Podařilo se nám až na několikátý pokus získat dolary, nikoliv Sol [ mistni měna ]. Pro zajímavost 1USD = 3.40SOL. Jako GRINGOS jsme zaplatili `daň prvního dne` v podobě cesty z letiště za 35Sol a několika dalších plateb, které se nám zdály přiměřené. Jak jsme se ale druhý den dozvěděli, byly značně nadsazené.
Pani doktorka Mikysková na naší ambasádě nám dala řadu dobrých rad, které zde uvedeme tak, jak budeme jednotlivá místa navštěvovat. Na ambasádě jsme zanechali kopie našich dokladů a letenky pro případ okradení. Těch je tu bohužel poměrně mnoho.
Peruánská vláda zřejmě uzavřela kontrakt se společností DAEWOO, takže většina taxi jsou právě malinká Daewoo TICO. Co dokáží v hollywoodských filmových honičkách, to s přehledem předvádí místní taxikáři. Občas to je o strach a doufáme, že ne o život.
Autobusem společnosti ORMENA jsme se další den přepravili do PISCA. Po příjezdu jsme se nechali „ulovit“ do velmi příjemného hostelu San Isidro za 15Sol na osobu. Hlavní důvod návštěvy tohoto místa je vyjížďka člunem na ostrovy ISLAS BALLESTAS a autobusem do rezervace PENINSULA de PARACAS [40 Sol na osobu]. Na Islas Ballestas jsme viděli pelikány, kormorány, jednoho tučňáka a neuvěřitelné množství pořvávajících lachtanů. Počasí bohužel nebylo ideální a veliké vlny nedovolily větší přiblížení. Odpoledne se přidal silný vítr i v poušti Paracas. Naše průvodkyně ve člunu měla evidentně strach. Později jsme se dozvěděli, že podobně neklidný oceán před několika dny zabil čtyři místní rybáře. Dnes měli pohřeb, kterého se zúčastnilo úplně celé město. Tak je tomu vždy, když někdo z rybářů zahyne…

Comments are closed.

https://www.outlookindia.com/outlook-spotlight/gucci-replica-2023-top-websites-to-buy-gucci-high-quality-bags-news-319714 gucci replica gucci replica bags Replica Gucci bags replica bags replica bags https://www.outlookindia.com/outlook-spotlight/best-dior-replica-bags-for-sale-aaa-quality-fake-christian-dior-news-323472 Dior Replica Bags Dior Replica Replica Bags Fake Christian Dior Christian Dior Fake Best Replica Bags Quality Replica Bags Replica Designer Bags Luxury Replica Handbags https://www.outlookindia.com/outlook-spotlight/replica-designer-bags-top-luxury-replica-handbags-stores-for-sale replica bags Replica Handbags< Best replica bags Designer replica handbags https://medium.com/@weikkokvmwoem/buy-now-best-replica-hermes-birkin-bags-13c3d16610b9 https://medium.com/@bertiebuffum/seeking-replica-luxury-bags-but-at-an-affordable-price-point-a7d43ca26822 https://sites.google.com/view/dolabuyru/ Replica Designer Bags