Trujillo

Autor: , 25.4.2013

V Huarazu jsme si smůlu ještě nevybrali do konce. Když jsme chtěli odjet v úterý do Trujillo, zjistili jsme, že všechny autobusy odjíždí až večer kolem deváté.

Vybrali jsme si podle ceny i terminálu slušnou společnost MOVIL Tours, zakoupili jízdenky, uložili všechna zavazadla do úschovny a přemýšleli, jak využít zbytek dne. Po nepříliš dobré pizze jsme taxíkem odjeli k malému paláci Wilcahuaín, což je malá kopie mnohem známějšího chrámu Chavín. Vznikl kolem roku 1100 n.l. a je ve velice dobrém stavu. Po prohlídce jsme se vrátili zpět, potloukali se po městě, dali si dobrou večeři a zabíjeli čas do odjezdu.
A pak to přišlo…po příchodu na autobusový terminál jsme nenašli v úschovně naše zavazadla a rázem byli bez všech osobních věcí i dárků. Předvedli jsme jim i bez větších znalostí španělštiny slušnou scénku a pohrozili jim vším možným včetně Indecopi, policie a ambasády. Ukázalo se, že jeden trouba v úschovně poslal všechny naše věci odpoledním autobusem na opačnou stranu do Limy…
To bývá v těchto zemích fatální chyba a obvykle se s věcmi již nikdy neshledáte. Ukázalo se, že Movil Tours je solidní společnost. Vysílačkou se spojili s řidičem a přislíbili poslat obratem nočním busem věci za námi do Trujillo. Moc jsme jim nevěřili a noc v autobusu pro nás nebyla rozhodně klidná. Naštěstí vše dobře dopadlo a hodinu po příjezdu do Trujillo za námi dorazila v pořádku i naše zavazadla.
Potvrzuje se, že je skutečně lepší připlatit si za solidní dopravní společnost. Jinak totiž závěr našeho pobytu mohl být dosti nepříjemný a komplikovaný.
Trujillo je druhé až třetí největší město v Peru, ale rozhodně se nemůže v atraktivnosti srovnávat s Arequipou nebo Cuscem. Jsou zde velmi zajímavé barevné koloniální budovy s krásnými interiéry, ale to je víceméně vše. Nebýt několika významných památek v okolí z kultury Moche a Chimu, nestálo by skoro ani za návštěvu.
Pěkné jsou pláže v 15 km vzdáleném Huanchaco. Zajímavostí jsou rybářské lodě z totory, vyráběné stejně jako lodě na jezeře Titicaca. Mají však odlišný tvar a jsou pouze pro jednu osobu. Spatřit je můžete pouze na několika místech severního pobřeží. V Huanchaco se dají strávit poslední dny před návratem a ještě si lze užít dobrých peruánských mořských jídel…

Comments are closed.

Replica Bags https://www.bragmybags.com/ https://www.replicabag.us/ replica bags https://www.dolabuybag.com/product-page/ysl-sunset-designer-luxury-handbags-replica https://www.dolabuybag.com/product-page/top-grain-leather-herme-s-birkins-bag-replica https://www.dolabuybag.com/product-page/celin-e-aaa-quality-messenger-carriage-triomphe-bags-for-women https://www.dolabuybag.com/product-page/prad-a-hobo-shoulder-bags-replica https://www.dolabuybag.com/product-page/fashion-brand-bag-birkin-1-1-dupe-original-designer