Den čtrnáctý – cheetas

Autor: , 25.4.2013

Z Opuwa jsme se již přemísťovali směrem k národnímu parku Etosha. Před tím jsme se ale ještě zastavili na farmě vlastněné Holanďany, kteří zde mají polodivoké i ochočené gepardy. Přijeli jsme dost brzy na to, abychom si dali v klidu něco dobrého k jídlu a pití. A to byl dobrý signál k tomu, aby se kolem nás začali slétat a usazovat ptáci – tokové, snovači, ťuhýci, frankolíni a další a čekali, co by mohli ukrást nebo co na ně pod stolem zbude. Sedali si kolem na zem a na větve stromů kolem nás. I nad nás – samozřejmě, že jsem to od jednoho toka schytal já. Dlouho se chystal, dlouho mířil, až mu to vyšlo docela přesně.

Odpoledne jsme šli přímo na farmu, kde jsme se mohli dotknout, pohladit nebo se nechat olízat gepardem. Je to hodně zvláštní pocit, hladit šelmu.

Potom nás naložili a odvezli do veliké, oplocené části farmy, kde mají 14 polodivokých gepardů, které před námi krmili kusy masa. Sice to nebylo ve volné přírodě, ale i tak je to zážitek. Umocněný ještě tím, že za plotem, kousek od našich stanů, měla samice geparda několik mladých a zvláštním zvukem je k sobě volala. A to kousek za našimi hlavami ve stanu.

 

Comments are closed.

Replica Bags https://www.bragmybags.com/ https://www.replicabag.us/ replica bags https://www.dolabuybag.com/product-page/ysl-sunset-designer-luxury-handbags-replica https://www.dolabuybag.com/product-page/top-grain-leather-herme-s-birkins-bag-replica https://www.dolabuybag.com/product-page/celin-e-aaa-quality-messenger-carriage-triomphe-bags-for-women https://www.dolabuybag.com/product-page/prad-a-hobo-shoulder-bags-replica https://www.dolabuybag.com/product-page/fashion-brand-bag-birkin-1-1-dupe-original-designer https://www.bagssupersite.com/ replica bags https://www.worldofprada.com/ replica bags