Den druhý – cesta přes Kalahari

Autor: , 25.4.2013

Ráno jsme si museli přivstat, protože jsme si vybrali delší a náročnější cestu pouští Kalahari dolů na jih ke kaňonu Fish River. Asi se do itineráře vloudila chybička, protože cesta měla být dlouhá kolem 600 km a trvat asi 8 hodin. Naštěstí jsme po necelých 5 hodinách a 400 kilometrech dojeli do místa našeho noclehu poblíž Mesosorus fossile park. Protože jsme dorazili brzy na místo noclehu, nijak jsme nepospíchali a cestou od recepce vjeli na cestu pro 4×4, abychom vyzkoušeli našeho Nissana 4×4. Cesta vedla tajuplnou krajinou, kterou jsme nikde nikdy neviděli – kopce poseté zvláštními velkými kamennými „mužíky“, jako by je vystavěli obři.Mezi nimi zvláštní stromy nazývané toulcové, které ale stromy nejsou.
Aloe rozsochatá je rostlina, z jejíchž mrtvých větví Křováci vyráběli toulce na šípy. V pomalu zapadajícím slunci dostávala krajina se stále delšími stíny ještě další rozměr. Když nám cesta trvala více jak hodinu, začali jsme být trochu nervózní, protože ty dva kilometry k bushcamp se nám už začaly zdát nějak dlouhé…Po další půl hodině bloudění jsme se dostali zpět na začátek cesty, abychom zjistili, že místo k přespání je vzdálené necelých 100 metrů… Rozbalili jsme náš „tábor“ a bavili se pozorováním snovačů pospolitých, kteří vypadají jako naši vrabci, ale žijí v ohromných hnízdech, kterých je všude plno a připomínají velkou kupu sena na stromě. Žijí si tam hezky komunitně. Směšní jsou i tlustí damani, kteří ve velkých tlupách pobíhají po kamenech. Seskakovali před námi se stromů a prchali do bezpečí. Rozdělali jsme oheň, pozorovali africkou noční oblohu a užívali jsme si místa, které jsme měli tuto noc jen pro sebe.

Comments are closed.

https://www.outlookindia.com/outlook-spotlight/gucci-replica-2023-top-websites-to-buy-gucci-high-quality-bags-news-319714 gucci replica gucci replica bags Replica Gucci bags replica bags replica bags https://www.outlookindia.com/outlook-spotlight/best-dior-replica-bags-for-sale-aaa-quality-fake-christian-dior-news-323472 Dior Replica Bags Dior Replica Replica Bags Fake Christian Dior Christian Dior Fake Best Replica Bags Quality Replica Bags Replica Designer Bags Luxury Replica Handbags https://www.outlookindia.com/outlook-spotlight/replica-designer-bags-top-luxury-replica-handbags-stores-for-sale replica bags Replica Handbags< Best replica bags Designer replica handbags https://medium.com/@weikkokvmwoem/buy-now-best-replica-hermes-birkin-bags-13c3d16610b9 https://medium.com/@bertiebuffum/seeking-replica-luxury-bags-but-at-an-affordable-price-point-a7d43ca26822 https://sites.google.com/view/dolabuyru/ Replica Designer Bags