Mezoamerika 2010

Autor: , 25.4.2013
Mexiko, Guatemala, Belize – po stopách Aztéků

A je to tady. Před deseti lety jsme si po téměř 5-ti týdnech strávených v Peru řekli, že se musíme vypravit za Aztéky, protože incké i před-incké civilizace nás fascinovaly. Nic ale nevede přímo, takže jsme to brali oklikou přes jihovýchodní Asii, Afriku i Austrálii.
Podobnou oklikou se skládalo i složení výpravy ? nejedeme ?solo? jako do Peru, ale z účastníků minulých cest se poskládalo složení Eva&Pavel – Kašpárek – my a místo Michala nás bude provázet Luděk, kterého poprvé potkáme na letišti v Mexico City.
A protože se stejně jako při minulých cestách připojíme jen na část celé výpravy, ostatní si již prohlíží zimující monarchy, prolévají se tequilou a několikanásobně si užívají pálivých papriček.

Po přečkání přípravového kolotoče a odvozu holčiček a ostatních zvířat nás čeká v sobotu odlet do Mexico City. V plánu je Teotihuacan, přejezd do Oaxacy zapsáné na seznamu světových památek UNESCO, její velký týdenní trh, Monte Albán, jedno z nejstarších kultovních míst Střední Ameriky, kaňon Sumidero, kouzelné koloniální město San Cristobal de las Casas a jeho okolí.
Dále se přesuneme se do Guatemaly do Panajachel u jezera Atitlán, vyplujeme na celodenní výlet po jezeře Atitlan , zastavíme se v centru šamanství – nejznámější vesnici na jezeře Santiago de Atitlán, potom do bývalého hlavního města Guatemaly Antigua, v národním parku Volcano Pacaya zdoláme vrchol nejaktivnější guatemalské sopky a nahlédneme do nitra země. Nakoupíme na májských trzích v Chichicastenango, přesuneme se do černošského města Livingstone, lodí po Rio Dulce do Flores a prohlédneme si majestátní ruiny mocného mayského města Tikal, jednoho z nejdůležitějších center zdejší civilizace. Odpočívat a šnorchlovat nebo potápět se budeme na ostrově Ambergis Caye do San Pedro v Belize. Vrátíme se zpět do Mexika k návštěvě pyramid Tulum a odpočineme si na plážích Karibiku, odjedeme do centra mayské kultury Chichen Itza, které bylo proslulé krutostí. Nás bude čekat už jen kruté rozloučení, zanecháme zde zbytek výpravy, odjedeme do Cancúnu, přeletíme do MC a vrátíme se domů. A to bude konec cesty. Teď jsme ale na jejím začátku. A kdo bude mít chuť, může být alespoň takto s námi na cestách.

Comments are closed.

https://www.outlookindia.com/outlook-spotlight/gucci-replica-2023-top-websites-to-buy-gucci-high-quality-bags-news-319714 gucci replica gucci replica bags Replica Gucci bags replica bags replica bags https://www.outlookindia.com/outlook-spotlight/best-dior-replica-bags-for-sale-aaa-quality-fake-christian-dior-news-323472 Dior Replica Bags Dior Replica Replica Bags Fake Christian Dior Christian Dior Fake Best Replica Bags Quality Replica Bags Replica Designer Bags Luxury Replica Handbags https://www.outlookindia.com/outlook-spotlight/replica-designer-bags-top-luxury-replica-handbags-stores-for-sale replica bags Replica Handbags< Best replica bags Designer replica handbags https://medium.com/@weikkokvmwoem/buy-now-best-replica-hermes-birkin-bags-13c3d16610b9 https://medium.com/@bertiebuffum/seeking-replica-luxury-bags-but-at-an-affordable-price-point-a7d43ca26822 https://sites.google.com/view/dolabuyru/ Replica Designer Bags