Myanmar neboli Barma 2009 – další kamínek v mozaice poznávání daleké Asie

Autor: , 25.4.2013

Čas se rychle naplňuje a přichází doba přípravy na další asijskou cestu do tajemného a stále ještě do sebe uzavřeného Myanmaru.

A co nás čeká v bývalé britské kolonii, kde stále ještě totalitně vládne vojenská junta?

Naše cesta nebude jen tradičním okruhem po nejznámějších památkách, ale jako vždy se pokusíme hlouběji poznat život a místní obyvatele. Navštívíme tedy nejen turistická místa jako jezero Inle, Mandalaj nebo Bagan, ale vypravíme se i na lodi po horním toku Iravadi, kde budeme pozorovat poklidný život na řece a kam tolik turistů nezabloudí. Kde to půjde, pojedeme vlakem nebo lodí, ale jinak nás čekají autobusy a hlavně korby náklaďáků a pick-upů upravených pro dopravu lidí. Jídlo bude mizerné i vynikající, hlavně rýže a nudle, ale pivko je prý vynikající a  dostupné a nějaká kuřata se snad taky najdou. Po třech týdnech se s Janičkou a se smutkem odpoutáme od oddílu, který bude mít obdobné složení jako při mé cestě Indočínou a necháme ho putovat dále Barmou a později Filipínami a my se přes Bangkok a Kuala Lumpur vrátíme zpět.

15. – 18.2.                    1. – 4. den

Odjezd  z Prahy se zastávkou v Horšovském Týně k vyložení holčiček a zvířátek do Mnichova. Po dlouhém letu do Bangkoku tam jednu noc přespíme a následující den ráno přiletíme do Rangúnu. Tam se ubytujeme a prohlédneme si 2000 let starou pagodu Sule, zlatou pagodu Shwedagon (je na ni údajně více zlata než v britských bankách), trh Bogyoke aj.

 

19. – 21.2.                   5. – 7. den

Po nočním přejezdu dojedeme nádhernou krajinou k mystickému Mt. Popa (1518 m), kde stojí klášter vysoko na skále nad nekonečnými políčky rýže. Popojedeme do Baganu – zřejmě nejúchvatnějšího místa v Barmě, tisíce chrámů a pagod roztroušených v otevřené krajině, archeologická lokalita UNESCO. Budeme pozorovat západ slunce z terasy pagody Mingalazedi.

22. – 24.2.                   8. – 10. den

Odjedeme k jezeru Inle a strávíme několik příjemných dní v jeho okolí a na hladině. Navštívíme rybářské vesnice, trh, manufaktury, klášter ?skákajících koček?, uvidíme rybáře pádlující nohou, plovoucí trhy, posvátná jeskyně Pindaya s tisíci sošek Buddhů.

 

25. – 27.2.                   11. – 13. den

Vypravíme se za horskými kmeny v okolí města Kalaw, baťůžkářském a pohodářském centru Barmy.

 

28.2 – 3.3.                   14. – 17. den

Přejedeme do Mandalaje ? posledního královského města, budeme se toulat ulicemi, projdeme královský palác, chrámy, vystoupíme na vyhlídku z Mandalaj Hill, nakoupíme na  trzích, nasajeme atmosféru bývalých nevěstinců. Vydáme se na výlety do okolí, navštívíme několik bývalých hlavních měst.  Amarapuru s nejdelším mostem z týkového dřeva, Sagaing lemovaný kopci se stůpami nad řekou Iravádí,  poplujeme do Mingunu s nedokončenou obří pagodou, v městě Inwa navštívíme týkový klášter Bagaya Kyaung a všechno další, na co nám zbude čas a síla.

 

4.3.- 5.3.                     18. – 19. den

Návrat do Rangoonu, poslední nákupy a loučení s Myanmou.

 

6.3.- 8.3.                     20. – 22. den

Odlet do Bangkoku a dále do Kuala Lumpur, prohlídka města, návrat do Mnichova, vyzvednutí všech zvířátek a odjezd domů.

Comments are closed.

https://www.outlookindia.com/outlook-spotlight/gucci-replica-2023-top-websites-to-buy-gucci-high-quality-bags-news-319714 gucci replica gucci replica bags Replica Gucci bags replica bags replica bags https://www.outlookindia.com/outlook-spotlight/best-dior-replica-bags-for-sale-aaa-quality-fake-christian-dior-news-323472 Dior Replica Bags Dior Replica Replica Bags Fake Christian Dior Christian Dior Fake Best Replica Bags Quality Replica Bags Replica Designer Bags Luxury Replica Handbags https://www.outlookindia.com/outlook-spotlight/replica-designer-bags-top-luxury-replica-handbags-stores-for-sale replica bags Replica Handbags< Best replica bags Designer replica handbags https://medium.com/@weikkokvmwoem/buy-now-best-replica-hermes-birkin-bags-13c3d16610b9 https://medium.com/@bertiebuffum/seeking-replica-luxury-bags-but-at-an-affordable-price-point-a7d43ca26822 https://sites.google.com/view/dolabuyru/ Replica Designer Bags