Naše první cesta do Indie

Autor: , 4.1.2014

Náš návrat z Afriky nebyl tentokrát smutný, protože jsme se mohli těšit na to, že za půl roku odjedeme se „starou partou“ do Indie a alespoň na chvili ujedeme naší zimě.

Chvile našeho odjezdu se blíží a za několik dní nasedneme do letadla a vystoupíme v zemi, kde je všechno výraznější – barvy, chutě, vůně i smrad. Čeká nás přílet do Dillí, tam se trochu rozkoukáme, dáme si parádní jídlo a odpočineme po letu.

Vyrazíme do Ajmeru, prohlédneme si Dargah, hrobku muslimského světce Chishtiho a popojedeme do Puškaru. Prohlédneme Puškar, jeho svaté muže a další turistické vychytávky a přesuneme se autobusem do Bundi.


Bundi nabízí turisty dosud nezasažený Radžasthán v tom nejlepším. Na kopci stará opuštěná pevnost Taragarh, pod ní nádherný palác s nástěnnými malbami, několik nádrží kde perou Indky svá pestrobarevná sárí, hluboké stupňovité studny baolis a k tomu přehrada s domkem hrázného, romantickou stavbou, kde napsal R.Kipling knihu Kim.

Dojedeme do pevnosti Mandu, rozsáhlých zřícenin na náhorní plošině vyčnívající nad okolní pláně. Staré mešity, paláce a skvělé výhledy nám nabídne tato turisty opomíjená pamětihodnost střední Indie. Sestoupíme do údolí řeky Narmada, do starodávného města Maheshwar s chrámky na ghátech u řeky, připomínající zmenšené Varanásí. Dojedeme na nedaleký ostrov Omkareshwar, který je jedním z 12 míst, kde přírodní lingam přitahuje davy poutníku už po tisíce let. Místo nabité energií Boha Šivy ve tvaru kosmické mantry Óm.

Pojedete vlakem z Khandwy do Agry, prohlédnete si novodobý div světa Taj Mahal a Mughalskou pevnost, uděláme si i výlet do nedalekého Fatehpur Sikri. Pojedeme vlakem z Khandwy do Madrásu, prohlédneme si Mahaballipuramu na pobřeží Bengálského zálivu. Chrám Sea Shore temple, Krishna butter ball.

Odletíme z Madrásu na Andamanské ostrovy. Budeme se koupat a šnorchlovat na ostrově Havelock, projedeme ostrovy od severu na jih přes domorodá území, uděláme si výlety na loďce, budeme se válet, popíjet a najíme se mořských potvor a ryb.

Odletíme do Kalkaty a na hausboatu se vydáme na 3 dny do indické části NP Sunderbans. Snad uvidíme i tygra.

Vlakem dojedeme do posvátného Váránasí, projdeme si gháty, pokouříme se svatými muži, poplujeme po Ganze. Na závěr odjedeme zpět do Dillí, kde nás čekají poslední báječná jídla a vrátíme se zpět do Prahy.
(tak to plánuje a sestavil Michal  🙂

Janička mě ale v polovině cesty opustí a vrátí se domů dříve, aby si mohla více užít naší zimu. 😉

Indie

                                                                                                                                                                                                                                                     foto Míra Červenka       






Comments are closed.

Replica Bags https://www.bragmybags.com/ https://www.replicabag.us/ replica bags https://www.dolabuybag.com/product-page/ysl-sunset-designer-luxury-handbags-replica https://www.dolabuybag.com/product-page/top-grain-leather-herme-s-birkins-bag-replica https://www.dolabuybag.com/product-page/celin-e-aaa-quality-messenger-carriage-triomphe-bags-for-women https://www.dolabuybag.com/product-page/prad-a-hobo-shoulder-bags-replica https://www.dolabuybag.com/product-page/fashion-brand-bag-birkin-1-1-dupe-original-designer https://www.bagssupersite.com/ replica bags https://www.worldofprada.com/ replica bags