Leh..

Autor: , 19.6.2018

…byl hlavním městem bývalého království Ladak. Cestou z Lamayuru jsme odbočili do Alči, kde stojí nad posvátnou řekou Indus zdobené chrámy z 11. století, považované za vrchol indicko – tibetského umění.

Další zastávkou byl Likir, kde stojí působivá gompa. Tak se v oblasti Himálaje nazývají buddhistické kláštery.

Po příjezdu do Lehu jsme při hledání ubytování narazili na starou Ladu s nápisem Ladasvetom.sk a vzápětí se postupně seznámili s celou její čtyřčlennou posádkou. Říkal jsem, že se do Lehu blíží i Dan Pribáň se žlutým cirkusem a že se třeba někde potkají. Odvětili, že doufají, že se potkají, protože jim vezou bednu náhradních dílů na trabanty 🙂

Nad starým městem na prudkém kopci stojí majestátní palác ze 17. století, který postavili buddhističtí králové Ladaku. Je poněkud zchátralý, ale po ránu a bez davů turistů nabízí zajímavé výhledy a s trochou představivosti i obrázek o tom, jak palác vypadal v plné kráse.

Klikatou strmou cestou jsme vyšli k ruinám původního staršího paláci Tsemo se stupou Namgyal. Tady bylo příjemné strávit nějaký čas pohledem na majestátní zasněžený šestitisícový vrchol Stok Kangri a ponořit se do rozjímání o pomíjivosti zemského života a věci tak, jak ji vnímá buddhismus.

Comments are closed.

https://www.outlookindia.com/outlook-spotlight/gucci-replica-2023-top-websites-to-buy-gucci-high-quality-bags-news-319714 gucci replica gucci replica bags Replica Gucci bags replica bags replica bags https://www.outlookindia.com/outlook-spotlight/best-dior-replica-bags-for-sale-aaa-quality-fake-christian-dior-news-323472 Dior Replica Bags Dior Replica Replica Bags Fake Christian Dior Christian Dior Fake Best Replica Bags Quality Replica Bags Replica Designer Bags Luxury Replica Handbags https://www.outlookindia.com/outlook-spotlight/replica-designer-bags-top-luxury-replica-handbags-stores-for-sale replica bags Replica Handbags< Best replica bags Designer replica handbags https://medium.com/@weikkokvmwoem/buy-now-best-replica-hermes-birkin-bags-13c3d16610b9 https://medium.com/@bertiebuffum/seeking-replica-luxury-bags-but-at-an-affordable-price-point-a7d43ca26822 https://sites.google.com/view/dolabuyru/ Replica Designer Bags